AnsweredAssumed Answered

MAPR installer - Node verification fails saying Hadoop and YARN present,MAPR Installer - Node verification fails saying Hadoop and Yarn present

Question asked by vgomprakash on Jan 24, 2016
Latest reply on Jan 31, 2016 by vgomprakash
I am trying to install MAPR cluster on IMAC with VMWARE vm, Centos. The setup is for a single node cluster and the node verification step fails stating Hadoop and YARN are already present.

Here is the log .

2016-01-24 11:50:41.622:  failed: [Verify prerequisites] [maprdemo] => {"failed": true, "prereq_payload": {"disks": {"/dev/sda1": {"selected": false, "size": "500 MB", "unavailable": "Disk mounted at /boot"}, "/dev/sda2": {"selected": false, "size": "9 GB"}, "/dev/sdb": {"selected": false, "size": "20 GB"}}, "external_address": "", "prereqs": {"CPU": {"required": "x86_64", "state": "VALID", "value": "x86_64"}, "Cluster Admin": {"required": "present", "state": "VALID", "value": "mapr"}, "Disks": {"required": "", "state": "ERROR", "value": ""}, "Distribution": {"required": "Suse,CentOS,RedHat,Ubuntu", "state": "VALID", "value": "CentOS 6.7"}, "Free /": {"required": "10 GB", "state": "VALID", "value": "3.0 GB"}, "Free /opt": {"required": "128 GB", "state": "VALID", "value": "3.0 GB"}, "Free /tmp": {"required": "10 GB", "state": "VALID", "value": "3.0 GB"}, "GID": {"required": "2000", "state": "VALID", "value": "2000"}, "Hadoop": {"required": "absent", "state": "ERROR", "value": "present"}, "Home Dir": {"required": "present", "state": "VALID", "value": "/home/mapr"}, "Hostname": {"required": "maprdemo", "state": "VALID", "value": "maprdemo"}, "RAM": {"required": "8 GB", "state": "VALID", "value": "8.0 GB"}, "SWAP": {"required": "0.8 GB", "state": "VALID", "value": "1.0 GB"}, "UID": {"required": 2000, "state": "VALID", "value": "2000"}, "Yarn": {"required": "absent", "state": "ERROR", "value": "present"}}, "state": "CHECKING"}}
Node does not meet prerequisites

Suggestions here is highly appreciated.,I am trying to install MAPR cluster on my IMAC a single node cluster. The node verification process fails stating that Hadoop and YARN present in "Failed Prerequisites" section.

I am using a VMware with centos. Here are the logs.

2016-01-24 11:50:41.622:  failed: [Verify prerequisites] [maprdemo] => {"failed": true, "prereq_payload": {"disks": {"/dev/sda1": {"selected": false, "size": "500 MB", "unavailable": "Disk mounted at /boot"}, "/dev/sda2": {"selected": false, "size": "9 GB"}, "/dev/sdb": {"selected": false, "size": "20 GB"}}, "external_address": "", "prereqs": {"CPU": {"required": "x86_64", "state": "VALID", "value": "x86_64"}, "Cluster Admin": {"required": "present", "state": "VALID", "value": "mapr"}, "Disks": {"required": "", "state": "ERROR", "value": ""}, "Distribution": {"required": "Suse,CentOS,RedHat,Ubuntu", "state": "VALID", "value": "CentOS 6.7"}, "Free /": {"required": "10 GB", "state": "VALID", "value": "3.0 GB"}, "Free /opt": {"required": "128 GB", "state": "VALID", "value": "3.0 GB"}, "Free /tmp": {"required": "10 GB", "state": "VALID", "value": "3.0 GB"}, "GID": {"required": "2000", "state": "VALID", "value": "2000"}, "Hadoop": {"required": "absent", "state": "ERROR", "value": "present"}, "Home Dir": {"required": "present", "state": "VALID", "value": "/home/mapr"}, "Hostname": {"required": "maprdemo", "state": "VALID", "value": "maprdemo"}, "RAM": {"required": "8 GB", "state": "VALID", "value": "8.0 GB"}, "SWAP": {"required": "0.8 GB", "state": "VALID", "value": "1.0 GB"}, "UID": {"required": 2000, "state": "VALID", "value": "2000"}, "Yarn": {"required": "absent", "state": "ERROR", "value": "present"}}, "state": "CHECKING"}}
Node does not meet prerequisites

Outcomes