AnsweredAssumed Answered

Issues in setting up single node

Question asked by stuti on Dec 19, 2011
Latest reply on Jan 16, 2012 by stuti
Today I tried setting up MapR single node setup but facing issues. I was following http://mapr.com/doc/display/MapR/Single+Node+-+RHEL+or+CentOS link.
Installation was smooth except this error:

[root@slave2 MapR3]# rpm -ivh mapr-webserver-1.2.0.12140GA-1.x86_64.rpm
Preparing...                ########################################### [100%]
   1:mapr-webserver         ########################################### [100%]
Stopping httpd: [FAILED]
Starting httpd: httpd: Could not reliably determine the server's fully qualified domain name, using 10.33.100.74 for ServerName
(13)Permission denied: make_sock: could not bind to address [::]:88
(13)Permission denied: make_sock: could not bind to address 0.0.0.0:88
no listening sockets available, shutting down
Unable to open logs
[FAILED]
Stopping ajaxterm: [FAILED]
Starting ajaxterm: AjaxTerm at http://localhost:8022/ pid: 16009
[  OK  ]

After starting zookeeper and warden , following are the process I can list using jps :
5265 QuorumPeerMain                 
6215 JobTracker                                            
7317 CLIMainDriver
5690 CLDB                      
6166 CommandServer
5327 WardenMain
7566 FsShell
7234 TaskTracker                           

After that when I tried to access https://<host>:8443. I got error :Could not load the webpage because 10.33.100.74 took too long to respond.
I checked Hadoop logs but only Jobtracker and Tasktrackers logs are created.

Did I missed anything. I have not manually made any entry in Hadoop conf files as this was not directed on MapR link. Why Namenode,DataNode and SecondaryNN are not up?

This is my 1st attempt with MapR so please bear with me.

Please help.
Thanks

Outcomes