AnsweredAssumed Answered

oozie unable to start on MapR 5.1 fresh install

Question asked by mdrazi on Sep 15, 2016
Latest reply on Sep 28, 2016 by namato

I have a fresh install of MapR 5.1 but the oozie service is not starting.

I did the following:

  • Choose existing instance of MariaDb 10x (MySQL) for oozie, hue and hive
  • All the other services are online except oozie and hue
  • My oozie-site.xml looks like the following
<configuration>
    <property>
        <name>oozie.service.JPAService.jdbc.driver</name>
        <value>com.mysql.jdbc.Driver</value>
        <description>
            JDBC driver class.
        </description>
    </property>
    <property>
        <name>oozie.service.JPAService.jdbc.url</name>
        <value>jdbc:mysql://db-01.cgichina.com:3306/oozie?createDatabaseIfNotExist=true</value>
        <description>
            JDBC URL.
        </description>
    </property>
    <property>
        <name>oozie.service.JPAService.jdbc.username</name>
        <value>oozie</value>
        <description>
            DB user name.
        </description>
    </property>
    <property>
        <name>oozie.service.JPAService.jdbc.password</name>
        <value>!oozie!%</value>
        <description>
            DB user password.
            IMPORTANT: if password is emtpy leave a 1 space string, the service trims the value,
            if empty Configuration assumes it is NULL.
        </description>
    </property>
</configuration>

 

  • The error log only shows the following:

*******************************************************************************

  STARTUP MSG: Oozie BUILD_VERSION [4.2.0-mapr-1608] compiled by [root] on [2016.08.31-19:27:46GMT]

  STARTUP MSG:       revision [(HEAD@detached]@[git@github.com:mapr/private-oozie.git]

*******************************************************************************

2016-09-16 06:19:20,492  INFO XLogService:520 - SERVER[] Log4j configuration file [oozie-log4j.properties]

2016-09-16 06:19:20,492  INFO XLogService:520 - SERVER[] Log4j configuration file loaded from [/opt/mapr/oozie/oozie-4.2.0/conf]

2016-09-16 06:19:20,492  INFO XLogService:520 - SERVER[] Log4j reload interval [10 sec]

2016-09-16 06:19:20,508  INFO ConfigurationService:520 - SERVER[] Oozie home dir  [/opt/mapr/oozie/oozie-4.2.0]

2016-09-16 06:19:20,508  INFO ConfigurationService:520 - SERVER[] Oozie conf dir  [/opt/mapr/oozie/oozie-4.2.0/conf]

2016-09-16 06:19:20,508  INFO ConfigurationService:520 - SERVER[] Oozie conf file [oozie-site.xml]

2016-09-16 06:19:20,729  INFO Services:520 - SERVER[] Exiting null Entering NORMAL

2016-09-16 06:19:20,730  INFO Services:520 - SERVER[] Initialized runtime directory [/tmp/oozie-mapr125125631529487623.dir]

  • Any help in fixing this issue would be really helpful!!

Outcomes